Ενημερωτική συνάντηση για την Εδαφική Συνεργασία στη νέα προγραμματική περίοδο 2021-2027

Ενημερωτική συνάντηση για την Εδαφική Συνεργασία στη νέα προγραμματική περίοδο 2021-2027

 

     

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ενημερωτική συνάντηση για την εδαφική συνεργασία στη νέα προγραμματική περίοδο 2021-2027, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 8 Ιουλίου μέσω της πλατφόρμας zoom.

Στη συνάντηση, την οποία διοργάνωσε ο ΕΛΙΚΑΣ με τη συνεργασία των ΕΟΕΣ Εύξεινη Πόλη και Αμφικτυονία, συμμετείχαν δεκάδες εκπρόσωποι και στελέχη φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, των πανεπιστημίων, των επιμελητηρίων και των φορέων της κοινωνίας των πολιτών. 

Χαιρετισμό απηύθυναν οι Πρόεδροι των ανωτέρω τριών ΕΟΕΣ Σίμος Δαινιηλίδης Δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών, Γρηγόρης Κωσταντέλλος Δήμαρχος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης και ο Δημήτρης Αργιανάς πρώην Δήμαρχος Υμηττού, αντίστοιχα.  

Παρουσιάσεις πραγματοποιήθηκαν από τα στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ελληνικού Υπουργείου Εσωτερικών Nathalie Versheldhe, Magali Lenoel και Αντώνη Καρβούνη, αντίστοιχα.

Η ενημερωτική συνάντηση είναι η δεύτερη και εντάσσεται στον πρώτο κύκλο εκπαιδευτικών συναντήσεων που διοργανώνει ο ΕΛΙΚΑΣ, καθώς η πρώτη αφορούσε στην κυκλική οικονομία.

Θα ακολουθήσουν έως το τέλος του 2020 άλλες τέσσερεις οι οποίες θα αφορούν σε θέματα αιχμής όπως το place marketing & branding, ο σχεδιασμός για όλους, η επιχειρηματικότητα και ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης και η διπλωματία των πόλεων.

Σχετικές Αναρτήσεις: