Συνέδριο: «Η εδαφική διασυνοριακή συνεργασία στη Ν.Α. Ευρώπη, η θεσμική κατοχύρωση και ο ρόλος των οικονομικών κινήτρων»

Συνέδριο: «Η εδαφική διασυνοριακή συνεργασία στη Ν.Α. Ευρώπη, η θεσμική κατοχύρωση και ο ρόλος των οικονομικών κινήτρων»

 

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

Οι Ευρωπαϊκοί Όμιλοι Εδαφικής Συνεργασίας ΕΛΙΚΑΣ, ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ, ΕΥΞΕΙΝΗ ΠΟΛΗ ΑμΚΕ, είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας δέκα (10) Δήμων, δύο (2) Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων, τεσσάρων (4) Πανεπιστημίων και δύο (2) Επιμελητηρίων από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία και τη Βόρεια Μακεδονία.

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων τους, με την υποστήριξη σημαντικών φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την Ελλάδα, φορέων που δραστηριοποιούνται στην εδαφική συνεργασία και με τη συνδιοργάνωση του Πανεπιστημίου Εθνικής και Παγκόσμιας Οικονομίας της Σόφιας, διοργανώνουν συνέδριο υπό τον τίτλο: «Η εδαφική διασυνοριακή συνεργασία στη Ν.Α. Ευρώπη, η θεσμική κατοχύρωση και ο ρόλος των οικονομικών κινήτρων».

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 18 Φεβρουαρίου 2023 στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Εθνικής και Παγκόσμιας Οικονομίας της Σόφιας.

Σε αυτό προσκαλούνται να συμμετέχουν Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και υπηρεσιακά στελέχη των ΟΤΑ, μέλη Πρυτανικών Αρχών και ακαδημαϊκά στελέχη, εκπρόσωποι των Διοικήσεων των Επιμελητηρίων καθώς και υπηρεσιακά τους στελέχη καθώς και εκπρόσωποι μη κερδοσκοπικών οργανισμών που δραστηριοποιούνται στην εδαφική συνεργασία.

Κάθε φορέας μπορεί να συμμετάσχει με έως πέντε (5) εκπροσώπους, για τους οποίους καλύπτονται οι δαπάνες διαμονής και διατροφής στη Σόφια για μια διανυκτέρευση στις 17 Φεβρουαρίου, ενώ είναι διαθέσιμες 200 θέσεις και για το λόγο αυτό θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Επιπροσθέτως, θα είναι διαθέσιμη η δωρεάν οδική μεταφορά με λεωφορείο που θα δρομολογηθεί από τη Θεσσαλονίκη, και ανάλογα με το βαθμό ενδιαφέροντος από Ξάνθη και Κοζάνη.

Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα του συνεδρίου, για το οποίο θα επανέλθουμε μόλις ολοκληρωθούν τα πάνελ των εισηγητών, ενώ στον ακόλουθο σύνδεσμο βρίσκεται το έντυπο εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Ανυπομονώντας να σας υποδεχθούμε στη Σόφια!

 

Σχετικές Αναρτήσεις: