Πραγματοποιήθηκε το συνέδριο με τίτλο: «Η εδαφική διασυνοριακή συνεργασία στη Ν.Α. Ευρώπη, η θεσμική κατοχύρωση και ο ρόλος των οικονομικών κινήτρων»

Πραγματοποιήθηκε το συνέδριο με τίτλο: «Η εδαφική διασυνοριακή συνεργασία στη Ν.Α. Ευρώπη, η θεσμική κατοχύρωση και ο ρόλος των οικονομικών κινήτρων»
Ο ΕΛΙΚΑΣ με τη συνδιοργάνωση των άλλων δυο ΕΟΕΣ που έχουν την έδρα τους στην Ελλάδα και με την υποστήριξη των ΚΕΔΕ, ΠΕΔ Κεντρικής, Δυτικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, τον ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας και οικονομικών φορέων, ολοκλήρωσε με ιδιαίτερη επιτυχία συνέδριο με τίτλο: «Η εδαφική διασυνοριακή συνεργασία στη Ν.Α. Ευρώπη, η θεσμική κατοχύρωση και ο ρόλος των οικονομικών κινήτρων». Κεντρικοί ομιλητές οι Γιώργος Παπανδρέου Πρόεδρος της Υποεπιτροπής για τη Δημοκρατία του Συμβουλίου της Ευρώπης, πρώην Πρωθυπουργός της Ελλάδας και Γιώργος Κρεμλής Διευθυντής ε..τ. της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα κυκλικής οικονομίας, ενώ παρέμβηκαν στελέχη της Επιτροπής των Περιφερειών, του Συμβουλίου της Ευρώπης, του ελληνικού Υπουργείου Εσωτερικών, του CESCI Balkans, κλπ.
Το συνέδριο, το οποίο παρακολούθησαν πάνω από 200 στελέχη υποεθνικών δρώντων στη διασυνοριακή συνεργασία από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, τη Βόρεια Μακεδονία και τη Σερβία, πραγματοποιήθηκε στις 18/02 στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Εθνικής και Παγκόσμιας Οικονομίας της Σόφιας, ενώ την προηγούμενη ημέρα πραγματοποίησε τη Γενική του Συνέλευση και το Διοικητικό Συμβούλιο. Στο περιθώριο του συνεδρίου διενεργήθηκε επίσκεψη στο εργοστάσιο διαχείρισης οργανικών αποβλήτων του Δήμου Σόφιας.

Σχετικές Αναρτήσεις: